Privat Næring

Lys- og varmestyring

Energieffektivisering med lys- og varmestyring.

Lys- og varmestyring

Energieffektivisering med lys- og varmestyring

Strømmen har lenge vært billig i Norge, men de siste årene har strømprisene gått jevnt oppover, noe de fleste merket godt denne vinteren. Et av de beste energieffektviseringstiltakene er lys- og varmestyring som reduserer strømregningen din med ca. 20 %. Ved å montere styringsenheter for både belysning og elektrisk oppvarming i boligen din, bruker du strøm bare der du er, og når du trenger det. Lys- og varmestyring er enkelt å installere og kan monteres i flere trinn dersom du ønsker å spre kostnadene. Våre elektrikere tilbyr tre løsninger for energieffektivisering: Lysstyring, varmestyring og Smarthus.

Lysstyring

Lysstyring styrer all belysning i og rundt boligen din. Belysningen kan styres fra én sentral eller fra brytere og sensorer plassert på flere steder. Du kan dempe eller heve lyset slik at lysstyrken blir optimal i forhold til det du trenger til arbeid eller hygge. Tilpasset belysning er også en forutsetning for å kunne jobbe effektivt eller være komfortabel i et rom. Med et lysstyringssystem blir alt dette mye enklere.

termostat fra ctm lyng mtouch home serien

Varmestyring

Varmestyring gjør at du kan bruke strøm der du er, når du trenger den. Et varmestyringssystem vil redusere strømforbruket og kostnadene til oppvarming. Av boligens totale energiforbruk, kan man regne med at 60 % går til oppvarming. Ved å senke temperaturen én grad vil strømforbruket reduseres med fem prosent. Både panelovner og elektriske varmekabler kan styres fra samme enhet. De ulike styringssystemene vi tilbyr er enkle å montere og betjene.

Stue i et smarthus med led-lys

Smarthus

Smarthus gjør at du slipper å tenke energieffektivisering, systemet tenker for deg. Det tar hånd om alt fra temperaturregulering i hvert rom til å slå av lysene når rommene ikke er i bruk. Systemet styres fra veggpanel, hjemme-PC, nettbrett eller mobil. Herfra kan du styre alt fra innetemperaturer til plenens vanningsanlegg, enkelt og greit. Hovedprogrammeringen gjøres av elektrikeren under installasjon, resten håndterer du selv.

Når huset ikke er i bruk, vil et smarthussystem kunne varsle både tyveri, brann- og vannskader. Vil du gi inntrykk av at huset ditt er bebodd mens du er borte, kan du fjernstyre belysningen både ute og inne. Det er verdt å merke seg at et smarthussystem ikke kun er forbeholdt nyoppførte eneboliger. Løsningen egner seg like godt for eldre leiligheter eller hus.

Råd om lys- og varmestyring?

Finn din nærmeste elektriker

Finn elektriker

Du er kanskje også interessert i: