Privat Næring
Et bilde av en vask på et bad og en ELKO dimmer til venstre

Baderom

Elektrisitet på baderommet

Elektriske installasjoner på badet

Alle som skal rehabilitere eller bygge nytt må følge forskriftene for installasjon av elektrisk materiell på baderom. All installasjon på et baderom skal foretas av en autorisert elektriker. Lyset på badet skal dekke ulike lysbehov, men også tilpasses ulike alderstrinn. Er du usikker på hva du skal velge, kan en elektriker fra Norgeseliten gi deg gode råd allerede når du planlegger nybygg eller ombygging av badet, både når det gjelder belysning og varme.

Et litt uskarpt bilde av et bad med lys i speilet

Lys på badet

Med en dimmer kan lyset reguleres til ønsket styrke. Det er ideelt å dempe lyset om morgenen slik at overgangen fra mørkt soverom til opplyst baderom ikke blir så stor. Dette gjelder for både store og små.

Belysning på bad er underlagt spesielle krav og du trenger en elektriker for å montere belysning forskriftsmessig.

Et moderne bad med dusj og badekar

Effektivt belysning

På badet kan du velge mellom mange ulike typer belysning, fra downlights til ulike taklamper. Det er viktig at vi får et så naturlig lys som mulig, slik at blant annet make up blir lagt i det lyset som møter oss når vi kommer ut. De beste lysforholdene får vi om belysningen monteres på hver side av speilet. Da treffer lyset ansiktet fra begge sider, i stedet for ovenfra som når belysningen er montert over speilet.

Varmekabler til bad installeres

Varme på badet

Varmekabler i badegulvet er mer og mer vanlig, og i dag er det også enkelt å legge i forbindelse med rehabilitering.

Varmen i gulvet kan enten styres ved hjelp av en egen termostat, eller av en enhet som styrer all varme i huset inkl. varmekablene, noe som både øker komforten og senker strømforbruket. Bruker du et sentralt varmestyringssystem, kan du spare helt opp til 25 % strøm. Fra den sentrale styringsenheten styrer du da varmen i hele boligen med noen få trykk på berøringsskjermen.

Elektriker fra Norgeseliten kan gi deg gode råd om hvilke type varmekabler og hvilke varmestyringssystem som passer din bolig.

Trenger du hjelp med det elektriske på badet?

Finn din nærmeste elektriker

Finn elektriker