Privat Næring

– Nå ønsker vi oss porttelefon til vår egen inngang også

Publisert 21. september 2022
dame med blondt hår og beige ullgenser som står i døråpning og håndhilser og smiler med en elektriker i sort boblevest og blå caps som smiler, og med en porttelefon på ytterveggen av boligen
GODT SAMARBEID: Da Heidi og naboene skulle installere porttelefon ved hovedinngangen i firemannsboligen på Bekkelaget, fikk de god hjelp av Henrik i Oppegård Elektriske.

Heidi Kalmo og naboene hadde en utdatert, gammel porttelefon og ønsket seg en løsning som var mer brukervennlig og i tiden. Les videre, så får du vite hvordan den har gjort hverdagen enklere.

– Vi er fire familier i forskjellige aldersgrupper med litt ulike behov. Da ble løsningen å se på alternativer som kunne passe alle godt, og som var tilpasset en firemannsbolig over to plan.

Nå føles det trygt for Heidi å la barna være hjemme alene etter skoletid. Porttelefonsystemet gjør det mulig å se hvem som ringer på, både på displayet i gangen og mobiltelefonen. Alle i firemannsboligen er stornøyde med at de valgte å installere porttelefonen Call Me fra leverandøren Urmet.

– Det med forenkling er noe som går igjen hos alle sammen. Å ha få nøkler i omløp og muligheten til å endre koden ved behov gir en trygghet og fleksibilitet som alle er glad for å ha.

– I familien vår er vi så fornøyde at vi ønsker å installere en egen porttelefon til inngangsdøra vår, slik at vi kun trenger kodelås der også.

En dame med blondt hår som ligger på sofaen og smiler og holder en mobiltelen med en app-løsning fra porttelefon-leverandøren Urmet

Knirkefritt samarbeid med lokal elektriker

Oppdraget med å installere den nye porttelefonen gikk til Oppegård Elektriske som er medlem av Norgeseliten. De har lang erfaring med installasjon av porttelefon i eneboliger, borettslag og sameier.

Elektriker Henrik Aasen og kollegaen installerte porttelefonen på dagen og ga opplæring i systemet til én beboer, som delte informasjonen med alle naboene.

– Beboerne hadde en gammeldags ringeklokke og ønsket seg en moderne løsning med ringeknapp, kamera og telefon med mulighet for å åpne hoveddøra fra boligen og telefonen. De ville ha en løsning som varer i mange år og et modulsystem de kan bygge videre på i fremtiden, forteller han.

Med porttelefon installert kan Heidi se og prate med besøkende før hun åpner døra direkte fra mobilen, men det er ikke den eneste praktiske funksjonen familien bruker daglig.

–  Den yngste datteren min går sammen med nabojenta til skolen. Nå får jeg beskjed på mobilen og på displayet i gangen når hun står utenfor – og kan gi beskjeden «Sofie går ut døra nå» tilbake. Det er veldig hyggelig, og ikke minst praktisk på morgenkvisten, sier Heidi.

En Norgeseliten-elektriker fra Oppegård Elektriske med sort genser og boblevest, og blå caps som står ved inngangen til en bolig og smiler inn i kameraet

«Samarbeidet med Oppegård Elektriske har gått knirkefritt for seg. Vi fikk god opplæring i systemet, både fysisk og digitalt via appen»

Heidi Kalmo Fornøyd porttelefon-bruker
En fornøyd dame med blondt hår og hvit t-skjorte og kunde av porttelefonen Call Me fra Urmet som sitter i sofaen og smiler inn i kameraet

Oppgradere calling-anlegget? Slik får du en komplett løsning

Henrik Aasen forteller at det finnes mange alternativer å velge mellom. Hvis du vurderer å installere porttelefon, anbefaler han å ta kontakt med en sertifisert elektriker som kan bistå med råd, slik at du får et calling-anlegg som passer dine behov.

– Når kunder ringer oss, er det flere som allerede har pekt seg ut en porttelefon på forhånd. Samtidig er det mange som ønsker at vi kommer med forslag. Da kommer vi ofte på befaring og blir enige om en løsning sammen med kunden.

En porttelefon er laget for å vare i mange år. Går du for en løsning med et modulsystem kan du enkelt modifisere, skalere og bygge videre på anlegget hvis det oppstår nye behov.

Nærbilde av porttelefonen Call Me fra leverandøren Urmet som sitter på veggen ved siden av en blå inngangsdør til en firemannsbolig
MODERNE OG FUNKSJONELL: Naboene på Bekkelaget gikk for et calling-anlegg med app-løsning – den er både kostnadsfri, og har verken abonnements- eller lisenskostnader.
mann som smiler og bruker mobilen mens hans sitter i en sofa med en grønn plante foran seg

Vurderer du porttelefon hjemme?