Smarthus

Styring av lys, varme, brannsikkerhet, innbruddssikring og ventilasjon i samme system

Smarthus er et samlebegrep for løsninger som styrer lys, varme, brannsikkerhet, innbruddsikring og ventilasjon i ett felles styringssystem. Hensikten er å få lavere energiforbruk, bedre komfort, enklere betjening og høyere sikkerhetsnivå. Med enkelhet kan du kontrollere alt fra strømforbruk, persienner, garasjeport, ytterdøren, kamera, ventilasjon til lyd og bilde bare ved hjelp av noen enkle brytere eller over et nettbrett/mobil.

Smarthus er ikke lenger bare for teknisk interesserte med god råd. Skal du bygge nytt eller totalrenovere en bolig i dag, er det naturlig å vurdere en smarthusløsning i stedet for tradisjonell elektroinstallasjon. Smarthus vil hjelpe deg redusere energiforbruket samtidig som løsningen åpner for en individuelt tilpasset komfort i hjemmet ditt.

Stadig flere av Norgeselitens leverandører tilbyr Smarthusløsninger, både ledningsbaserte og trådløse. I tillegg til selve Smarthus-teknologien kommer våre leverandører også med et bredt utvalg av installasjonsmateriell (brytere, dimmere, termostater, stikkontakter osv.) i ulike av materialer og design. Dette gjør det fullt mulig for deg som kunde å velge en unik kombinasjon for boligen din. 

 

Økonomi

Mange tror at et smarthus er veldig dyrt, men sammenligner vi prisen med en vanlig elektroinstallasjon koster det ikke så mye mer å oppgradere til en Smarthusløsning. Ta gjerne kontakt med oss for å få pris på en komplett løsning: Finn din lokale elektriker. Det er også viktig å huske på at Smarthus kan bidra til å redusere driftskostnadene på boligen gjennom lavere energiforbruk og lavere risiko for skader. Ikke minst kan systemet synliggjøre hvor du bruker mye strøm og dermod hvor du kan spare energi.

Fra og med 2019 kommer det også rushtidsgift på strømmen. Da er det fornuftig å ha en smarthusløsning som gjør det mulig å styre forbruk av alt fra oppvarming og belysning til vaskemaskin, elbillader og andre ting som drar mye strøm. Vi i Norgeseliten kan hjelpe deg med å redusere ditt strømforbruk både med smarthusløsninger og med investering i solcelleanlegg med energilagring. 

 

Norgeseliten tilbyr følgende smarthusløsninger

Trådløse systemer:

KNX-systemer (ledningsbaserte):

Tilskudd fra Enova

Enovatilskuddet dekker 20 %, eller opptil 4000,- ved installering av varmestyringssystem. Alt du trenger å gjøre, er å ta vare på alle kvitteringer, og registrere tiltaket hos Enova. Les mer om tilskuddsordningen fra Enova her.

 

Norgeseliten0101